KRYSTALINE BLOCK

Krystaline BLOCK е високо јакосна водоотпорна смеса создаена за затварање на пукнатини, дупки и споеви. Нејзината специјално дизајнирана формула со употреба на кристална технологија во комбинација со вода и хемикалии формира милиони игловидни кристали. Овие кристали растат во сите правци со цел да ги пополнат капиларните пори и служат да ја блокираат водата од нејзиното навлегување.

 • Рана висока јачина
 • Многу висока адхезија
 • Има висока јакост и притисок на оптегање
 • Издржлив на хидростатски притисок
 • Не содржи корозивни хемикалии и метали
 • Безбеден при контакт со пивка вода
 • Може да се бојадиса по сушењето
 • Брз и лесен за употреба
 • Перманентна хидроизолација
 • Ја зголемува издржливоста и ги намалува трошоците за одржување и поправка
 • Супериорни перформански за високо квалитетна работа
 • Се базира на кристална технологија
 • Затвара пукнатини споеви и отвори
 • Хидроизолира отвори во бетонски ѕидови
 • Репарира сегрегиран и оштетен бетон
 • Може да се користи како водоотпорен премаз за ѕидарии
 • Може да се употреби над камен или пак над материали кои не се од бетон.

Krystaline BLOCK се хомогенизира (приближно 3.5 делови прав и 1 дел чиста вода – волумески), и се нанесува на површини си помош на мистрија. Да не се подготвува смеса која не може да се нанесе во рок од 15 минути по мешањето. 

За подлабоки празнини или нанесување во слоеви подебели од 13 mm, на Krystaline BLOCK може да се додаде и ситна фракција од чист чакал или дробен камен 10mm (од прилика 3.5 дел прав, 1.5 дел камен и 1 дел чиста вода – волуменски)

ПАКУВАЊЕ

Krystaline BLOCK е спакуван во канти од 20kg.

ПОКРИЕНОСТ

 • 1 kg од Krystaline BLOCK исполни окулу половина литар празнина
 • 1 kg/lm се употребува како дел од системот за репарација
 • 1.5 kg/m² на mm нанесено како премаз Покривната површина е теоретски пресметана и зависи од условите во кој се применува.

ЧУВАЊЕ

Krystaline BLOCK треба да се чува на собна температура (од 5 до 35 степени), на суво и да не е изложено на директна сочева светлина. Доколку овие услови се исполнат и производот не е отворен, тогаш има рок на траење од 2 год